Volejbalistky z Doprastavu zdolali vo finále Sláviu, získali 5. titul

02.02.2014 Celý región

Humenné 2. februára (TASR) - Volejbalistky VK Doprastav Bratislava vyhrali v nedeľu vo finále Final Four Slovenského pohára 2014 nad rivalkami zo Slávie EU Bratislava 3:0 na sety. V ére samostatnej SR zaknihovali v poradí piaty pohárový titul.

Úvod prvého setu patril Slávii, ktorá sa ujala vedenia 3:1. Favorizovaný Doprastav zrovnal na 5:5 vďaka Meskovej, ale súperky si znova vypracovali náskok, po Kóšovej zakončení svietil na ukazovateli skóre stav 6:10. Po Hudecovej ese bolo 9:14 a zdalo sa, že Slávistky idú za ziskom prvého setu. Opak bol pravdou, pretože od stavu 17:20 prišla šesťbodová séria Doprastavu (23:20), ktorý ukoristil set v pomere 25:21.


Druhý set bol vyrovnaný iba stavu 5:5, potom začal dominovať Doprastav. Abrhámová upravila na 8:6, neskôr už bolo 14:10. Slávia znížila na 14:16, ale Kosekovej dva body z podania znamenali stav 18:14. Náskok narástol na rozdiel siedmich bodov (22:15) a Slávia prehrala aj druhý set, tentoraz 16:25.

Od začiatku tretieho setu pokračovali hráčky Doprastavu v koncentrovanej hre a na prvý technický čas odchádzali s trojbodovým vedením 8:5. Ich vedenie narástlo na 14:9, ale Slávia korigovala troma bodmi v rade (14:12). Na 16:18 potom upravila esom Rákošová a Kóšová dvoma esami dokonca otočila na 25:24, keď už prehrávali Slávistky 18:24. Koncovku setu však zvládol Doprastav (29:27) a tešil sa z víťazstva.


finále Final Four SP - ženy:
VK Doprastav Bratislava - Slávia EU Bratislava 3:0 (21, 16, 27)
90 minút, rozhodcovia: Höger a Porvazník, 800 divákov

Doprastav: Hatinová, Abrhámová, Drobňáková, Koseková, Mesková, Stankovianska, libero Nikmonová (Ovečková). Tréner: T. Varga.

Slávia: Kuciaková, Hudecová, Smataníková, Kóšová, Rákošová, Pištěláková, libero Doležajová (Mitrengová, Svatošová, Mikšíková). Tréner: M. Hančík.

Hlasy po zápase
Tomáš Varga, tréner Doprastav Bratislava: "Zaznamenali sme veľmi nervózny začiatok. Máme mladé hráčky, ktoré ešte nezažili takéto finále, takýto tlak. Museli sme sa s tým vyrovnať, postupne sme zložili nejaké lopty a nervozita opadla. Dôležitá bola koncovka prvého setu, ktorú sme zvládli. Myslím si, že sme potom hrali veľmi dobre."
Martin Hančík, tréner Slávia Bratislava: "Vedeli sme, že musíme Doprastav riskovaným servisom odtiahnuť od siete a po obrane musíme ísť na riziko i v útoku. V prvej polovici setu nám to vychádzalo, výborne sme podávali. Postupne sme začali hrať menej zodpovedne a po obrane sme nezložili lopty. Škoda, že sme prvý set nedotiahli, ovplyvnilo to náš výkon v ďalšom priebehu."
 

Vyberte región